Ako použiť bavlnené wafle?

Čo sú bavlnené wafle?

Tkanina s waflovou väzbou sa vyznačuje svojím charakteristickým trojrozmerným vzorom. Tento vzor je tvorený priamo pri jeho tkaní. Svoje pomenovanie získal vďaka svojej podobe na obľúbený sladký pokrm – wafle. Waflový vzor tkania je ideálny na výrobky, ako sú uteráky, župany a dokonca i posteľnú bielizeň

 

vaflove obliecky

 

Výhody bavlnených waflí

Bavlnené waflové výrobky sa vyznačujú tým, že majú vysokú absorpčnú schopnosť a zároveň aj rýchlo schnú. Je to vďaka tomu, že medzi jeho tkania dokáže jednoduchšie prúdiť vzduch a to zaručí jeho rýchle sušenie. 

 

Nevýhody bavlnených waflí

To, čo pre niekoho vyzerá ako výhoda, pre druhého môže znamenať nevýhodu. Toto platí aj pre výrobky z bavlneného waflového tkania. Vo výrobkoch, ako sú uteráky či iné výrobky do kúpeľne, je vzor tkania voľnejší. Je to práve preto, aby lepšie spĺňali absorpčnú schopnosť. 

 

Tento typ tkania je vhodnejší na zimné obdobie, pretože dokonalo udržiava a reguluje teplotu tela. V letných mesiacoch sa neodporúča kvôli prehrievaniu organizmu. 

 

Bavlnené wafle - čo ušiť z tejto látky?

Pokiaľ preferujete waflové tkanie v interiéri alebo sa vám jednoducho páči, možností je mnoho. Väčšina výrobkov, ktoré môžete nájsť v tomto vzore tkania, sú výrobky do kúpeľne. Je to vďaka jeho absorpčnej schopnosti, ktorá je spomenutá vyššie. Uvedieme si niekoľko z nich:

 

  • záves do sprchy/vane - nielenže tento záves rýchlo vyschne, ale dokonca vytvorí v kúpeľni luxusný dojem;
  • uteráky - uteráky z bavlnených waflí sú dokonalo jemné na dotyk a navyše sa budete vo svojej kúpeľni cítiť honosne;
  • oblečenie z bavlnených waflí - waflové oblečenie, ako napríklad župany, vám poskytnú pohodlie a navodia príjemnú, až priam luxusnú atmosféru. Výhodou je, že tkanie si dlhodobo udržiava svoj tvar a je príjemné na každodenné nosenie;
  • papuče -  svoj domáci outfit si môžete vylepšiť aj papučami s obdobným vzorom. Vďaka vyššie spomínaným benefitom tohto vzoru budeme mať nohy neustále v teple a v pohodlí;
  • posteľná bielizeň - či už sa rozhodnete pre obliečky, či prikrývku postele, waflový vzor dodá vašej spálni nádych luxusu a komfortu.

 

vafle1

 

Ako sa správne starať o bavlnené wafle?

Aby si výrobky z waflovej bavlny udržali svoj vzhľad, je dôležité sa o ne vhodne starať. Vždy si skontrolujte teplotu prania na jednotlivých kúskoch. Na pranie je potrebné používať jemný prací prášok. Tkanina sa neodporúča bieliť, pretože sa tým môžu poškodiť jej vlákna. Dôležité je aj prať výrobky rovnakej farby, pretože rovnako ako waflová textúra absorbuje vlhkosť, tak aj farbivá z iných výrobkov. 

 

Vyberte si kvalitné bavlnené wafle z našej ponuky a začnite tvoriť.