Čo je to bavlnené plátno?

Bavlnené plátno je odolný materiál, ktorý sa ľahko neotiera a netrhá sa. Je to husto tkaná  látka bez elestanu, to znamená že je pevná, nerozťahuje sa. Z tohto dôvodu je to veľmi obľúbený materiál na šitie.

 

Bavlnené plátno

 

V akých projektoch sa osvedčí bavlnené plátno?

Šitie sa dnes vracia do našej priazne a ak už dlhšie rozmýšľate nad tým, že začnete so šitím, bavlnené plátno je určite tou najlepšou voľbou či už z cenového hľadiska ale aj obtiažnosti šitia (látka sa nenaťahuje a dobre sa s ňou manipuluje) a v neposlednom rade vám úplne postačí váš starý domáci šijací stroj, ktorý si s bavlneným plátnom hravo poradí.

Odporúča sa začať s niečím jednoduchým, ako napríklad bavlnená nákupná taška, ktorá vás bude sprevádzať pri vašich každodenných nákupoch, alebo ozdobné vankúšiky, ktoré vám budú závidieť vaše kamošky.

 

Bavlnené plátno

 

A čo ušiť pre deti...?

V súčasnosti sa tešia veľkej obľube vlastnoručne ušité detské hračky pre naše ratolesti. Vďaka vlastnej výrobe si budete istí ich originalitou a v neposlednom rade pocitom, že ste vložili do ich výroby celé srdce. Vašou odmenou budú pre vás rozradostené očká deťúreniec a hračka, ktorá bude ich najvernejším spoločníkom. To však prináša aj to, že hračka sa bude musieť často prať a tak je veľmi dôležité použiť vhodný materiál.

Ak chcete silne tkaný a odolný materiál na šitie hračiek, je to jednoznačne bavlnené plátno, vhodne skombinované s mäkučkou látkou "minky", vám zaručí originálny výrobok v podobe zvieratiek, geometrických tvarov, srdiečok veľa iných kreatívnych nápadov.

 

Sladké sníčky...

Krásne bavlnené obliečky, príjemné na dotyk, prečo nie. Rozhodne to stojí za to.

Bavlnené plátno vám pomôže zrealizovať vo vašej spálni originálne obliečky na paplóny a vankúše. V našom e-shope máme široký sortiment farieb a vzorov.

Obliečky ušité z bavlneného plátna, zaisťujú správne tepelné podmienky - v zime hrejú a v lete príjemne chladia. Tým sa však dlhý zoznam jeho výhod nekončí. Preto sa oplatí vybrať si tento materiál.

 

Bavlnené plátno