Výhody používania zavinovačky

Zavinovanie sa používa v rôznych formách na celom svete od roku 4 000 pred naším letopočtom. Zavinutie pomôže vášmu drobčekovi cítiť sa pohodlne a bezpečne rovnako ako vo vašom brušku. Zavinovačka poskytuje množstvo výhod pre rodičov aj bábätká.

 

Čo je to zavinovanie bábätka?

Zavinovanie je tradičná prax jemného zavinutia bábätka do ľahkej priedušnej prikrývky, ktorá mu pomôže cítiť sa pokojne a ospalo. Bábätku by sa do zavinovačky malo zabaliť iba telo a nie príliš natesno. V žiadnom prípade nezavinujte krk alebo hlavu - hrozilo by riziko udusenia. Ak zaviniete do zavinovačky iba telo, zavinovanie je bezpečné a z benefitov bude čerpať vaše bábätko aj vy, rodičia. 

 

Zavinovačka

 

Benefity používania zavinovačky

  1. Bábätká, ktoré sú zavinuté, spia dlhšie a zdravo.

  2. Zavinovanie, ak sa používa spolu so zvukom a pohybom, je účinné pri upokojovaní plačúcich detí.

  3. Zavinuté deti pociťujú menšiu úzkosť. 

  4. Zavinovačka zabraňuje zbytočným prebúdzaniam v dôsledku úľakového reflexu.

  5. Používanie zavinovačky znižuje riziko syndrómu náhleho úmrtia dojčiat. Zavinovačka totiž eliminuje potrebu iných pohodlných predmetov v detskej postieľke – žiadne vankúše, nárazníky, prikrývky, plyšové zvieratká atď. (používanie týchto predmetov v postieľke je spojené so SIDS).

  6. Zavinuté dieťa si nemôže poškriabať tvár dlhými nechtíkmi. Nepotrebujete tak rukavičky.

  7. Zavinovanie napodobňuje dotyk, ktorý je pre bábätko dôležitý najmä vtedy, keď sa v noci zobudí. Bábätku pomôže pokračovať v spánku bez vašej pomoci. 

  8. Zavinovanie urýchľuje u bábätiek nervovosvalový vývoj a lepší svalový tonus, a to upokojuje bolesť a pocit nepohodlia. 

  9. Zavinovačka pomáha udržiavať polohu dieťaťa na chrbte pri spánku.

  10. Pomáha eliminovať úzkosť vášho dieťaťa tým, že napodobňuje váš dotyk, čo pomáha vášmu dieťaťu naučiť sa samo ukľudňovať.

  11. Zavinovanie upokojuje bábätká s kolikou (opäť, keď sú zavinuté, cítia sa bezpečne, ako sa cítili v brušku).

  12. Zavinovanie prospieva aj rodičom – keď dieťa spí viac, mama a otec spia viac!

 

Zavinovačka

 

Zavinovanie predstavuje veľmi nízke riziko pre bábätká. Ak sa budete riadiť pokynmi pre bezpečný spánok, môžete čerpať výhody zavinutia pre vás a vaše bábätko. Zavinovačka bábätko upokojí a pomôže mu lepšie spať. To aj vám pomôže mať viac kvalitného spánku v noci. A čo viac čerství rodičia potrebujú? Objavte našu ponuku zavinovačiek. Vyrobené z bavlnených látok v kombinácii s velvet, minky alebo vafle látkou.