Netradičné látky na jesenné šaty

Letné horúčavy sú preč a hoci nás ešte môže prekvapiť babie leto, počasie je chladnejšie.  Ľahké materiály nestačia, chce to šaty, ktoré zahrejú, no zároveň v nich nebude horúco, keď sa ukáže slnko.  Máme pre vás tipy na netradičné látky, z ktorých si môžete ušiť jesenné šaty. 

 

Bavlnené plátno

Bavlnená látka sa najčastejšie používa na šitie bytového textilu. Je to však zaujímavá voľba aj na šitie šiat. V ponuke je množstvo vzorov a farieb, ktoré dávajú priestor kreativite. Materiál je sám o sebe veľmi príjemný, ani ťažký do teplejších dní, ani príliš ľahký do jesennej sychravosti a s certifikátom OEKO-TEX Standard 100 sú bavlnené plátna z našej ponuky vhodné pre citlivú pokožku.  

 

Teplákovina

Ako názov prezrádza, teplákovina nie je tradičná látka na šitie dámskych šiat, no je obľúbená na šitie športového aj bežného oblečenia. Vďaka prímesi elastanu do bavlny vzniká veľmi príjemný a pohodlný materiál, ktorý si pri nosení zamilujete. To, aká je teplákovina hrubá záleží od gramáže samotnej látky. Na šitie šiat odporúčame voliť menšie gramáže. Vyskúšajte si ušiť šaty z teplákoviny. 

 

teplakovina

 

Montérkovina

Naozaj netradičná látka na šitie šiat je montérkovina. Táto látka je priedušná a ľahká, no zároveň dodáva pocit tepelnej pohody, vďaka veľmi dobrým termoregulačným schopnostiam. Práve tieto vlastnosti robia z montérkoviny zaujímavú voľbu na šitie jesenných šiat.  V ponuke sú odtiene tmavého denimu, čo je na jeseň ideálne. Svoje “montérkové” šaty môžete ozvláštniť nášivkami alebo krajkou z našej ponuky.

 

Velvet

Velvet je ako materiál obľúbený najmä na vytváranie detských hračiek, či bytového textilu. Je to jemná, na dotyk príjemná a odolná látka, ktorá vyzerá veľmi elegantne. V ponuke máme široký výber farieb velvetu. Naše zákazníčky si z velvetovej látky často šijú teplákové súpravy a my si myslíme, že to môže byť zaujímavá voľba aj na jesenné šaty. 

 

sijaci stroj

 

Šitie dáva priestor kreativite. Objavte ponuku látok a galantérie na našom eshope. 

Nebojte sa použiť netradičné materiály. Výsledok vás môže príjemne prekvapiť.