Softshell: funkčná látka do chladného počasia

Softshell rastie na popularite - je ľahko dostupný v širokej škále farieb a potlačí a je celkom jednoduché s ním pracovať.

Objavte modernú látku softshell. Perfektný materiál na šitie športových vecí, vecí pre deti a tak celkovo oblečenia do prechodného, či chladnejšieho počasia.

 

Softshell

 

Softshellová látka

Softshellová látka je najčastejšie vyrobená z polyesteru alebo nylonu, softshell má vonkajšiu vrstvu neprepúšťajúcu vodu laminovanú na vnútornú fleecovú vrstvu. Je pomerne hrubý a odolný materiál a ponúka dobrú vrstvu izolácie. Je vetruvzdorný a má vysokú priedušnosť.

Softshell pozostáva z troch vrstiev - nepremokavej látky s hrejivou vrstvou vo forme mäkkého rúna a termoaktívnej vrstvy.

Látka je pružná a mäkká vnútorná vrstva sa príjemne nosí. Je to skvelá voľba pre chladnejšie počasie, pretože ponúka extra izoláciu.

Softshell mamé v rôznych farbách aj s potlačou. Vďaka odolnosti látky si dlho udrží svoj tvar aj farbu. Pozrite si našu ponuku softshellových látok

 

Čo šiť zo softshellu?

Softshell je ideálny na šitie oblečenia pre outdoorové aktivity. Flexibilita materiálu ho robí  ideálnym pre športové oblečenie a oblečenie pre deti. Oblečenie ušité z tejto látky dodatočnú vrstvu, keď je zima a bohate stačí na zahratie počas jesene. Oceníte vetruvzdornosť aj určitú mieru vodeodolnosti. Softshell vás a vaše deti udrží v teple.

 

Softshell

 

Fleece alebo softshell?

Softshell je odolnejší materiál ako fleece, ale oba sú vyrobené zo syntetických tkanín. Hlavný rozdiel je v tom, že softshell sa vyrába z tkaných syntetických tkanín. Robia látku pružnejšiu, čo vám umožní lepšiu voľnosť pri pohybe a cvičení, narozdiel od fleecu. Softshell bol navrhnutý s ohľadom na outdoorové aktivity, zatiaľ čo fleece bol vytvorený pre teplo a pohodlie. 

 

Pretože je softshell vyrobený spojením 3 vrstiev, jednej pre hrejivosť, jednej pre vodeodolnosť a jednej pre flexibilitu, dokáže sám nahradiť niekoľko vrstiev oblečenia. Je to látka ideálna na šitie prechodných búnd, turistických nohavíc alebo detských kombinéz. Pozrite si našu ponuku softshellu.