"Oblečte" vaše okná

Záclony a závesy dodajú vášmu domovu "šmrnc". Pomocou nich vytvoríte teplý a útulný charakter priestoru. Záclony sa poväčšine vyrábajú z jemného materiálu, ktorý prekryje okno, ale zároveň umožní prenikaniu slnka, čím dosiahnete dostatok svetla vnúti. Na šitie závesov sa častejšie používa hrubšia látka, ako na záclony. Je to preto, že záves sa využíva nielen ako dekorácia, ale aj z praktického dôvodu a to na zatemnenie priestoru.

 

zaclona

 

Môj domov, môj štýl

Závesy sú ideálnym doplnkom pre akýkoľvek štýl, to či preferujete moderný alebo klasický je len vaša voľba. To, aký záves si zvolíte, či už sa jedná o dĺžku, alebo spôsob zavesenia, napr. záves na krúžkoch alebo záves na páske, má vplyv na celkový vzhľad miestnosti. Alternatívou na tienenie môže byť aj klasická látková roleta, roleta Deň a noc či moderná roleta Plisé. Možností je veľa a okrem pekný závesov je možné si bývanie zútulniť rôznymi spôsobmi.

 

Oblečte svoje okná do dobrej nálady

Závesy jednofarebné, alebo vzorované? Vybrať si tie dokonalé, nie je veru jednoduché. V našom e-shope nájdete závesy rôznych farieb a vzorov, ich kúpou sa stane finálna vízia vašou realitou. Hitom tohto obdobia sú velúrové/zamatové závesy, vzorované alebo hladké. Tieto závesy vnesú do vášho interiéru harmóniu a dobrú náladu.

 

zavesy1

 

História závesov

Ak by sme sa chceli baviť na tému histórie závesov, siaha až do staroveku. Ich hlavnou úlohou bola ochrana pred slnkom a forma ochrany pred chladom. Závesy prešli dobou rôznymi premenami. V určitom období ich nahradili žalúzie a rolety, ale netrvalo dlho a závesy sa vrátili späť. V súčasnosti sa tešia závesy mimoriadnej obľube. Dnes sú pre mnohých z nás izby s oknami bez  závesov neprijateľné.